راهنمای تاسیس مهدکودک
در سالیان اخیر راه اندازی و تاسیس مهدکودک رواج فراوانی پیدا کرد.مهدکودک اولین مقطع اموزشی برای یک کودک است که او را با دنیای اموزش و اموختن اشنا میکند و ریشه های اولیه یادگیری مطالب در زمینه های مختلف را در شخصیت کودک شکل میدهد . به همین سبب دانستن نحوه چگونگی , باید ها و نباید ها و مراحل تاسیس یک مهد کودک , مهم ترین موضوع برای افرادیست که قصد تاسیس مهدکودک را دارند. در این مطلب سعی میکنیم مراحل تاسیس مهدکودک را توضیح دهیم. اگر قصد راه اندازی مهدکودک یا مهد قرآنی را دارید تا انتهای این مطلب با بازی آفرین همراه باشید.
در این مقاله میخواهیم از جهات مختلف و به صورت گام به گام مراحل تاسیس و تجهیز مهدکودک را شرح دهیم و جوانب مختلف این موضوع را برسی کنیم . با ما همراه باشید .
مطالبی که در این مقاله به انها میپردازیم :
- شرایط اولیه راه اندازی مهدکودک و مجوزها
- مراحل انجام کار
- هزینه ها
- درامد
- تجهیزات بازی و لازم
- ایمن سازی مهدکودک
شرایط اولیه تاسیس مهدکودک چیست ؟
به طور کلی مهدهای کودک در سراسر کشور زیر نظر سازمان بهزیستی فعالیت میکنند. شرایط اولیه تاسیس مهد کودک بر اساس دستورالعمل تاسیس مهدهای کودک سازمان بهزیستی برای هر فرد به دو بخش عمومی و اختصاصی تقسیم میشود. در ادامه به برسی کامل این دو مورد میپردازیم .
شرایط عمومی دریافت مجوز مهدکودک
- تابعیت جمهوری اسلامی ایران
- عدم سو پیشینه کیفری
- داشتن شرایط جسمی و روحی سالم
- عدم اعتیاد
- اعتقاد به دین اسلام یا یکی از دین های مرسوم ثبت شده در قانون اساسی
- الزام داشتن کارت پایان خدمت برای اقایان
شرایط اختصاصی
- گذراندن دوره های اموزشی مورد نیاز
- الزام داشتن مدرک کارشناسی یا بالاتر برای شهر
- الزام داشتن مدرک کاردانی یا بالاتر برای روستا
- الزام داشتن مدرک کارشناسی یا بالاتر برای مسئول فنی دررشته هایی مثل مشاوره , مدیریت اموزشی , علوم قرانی یا الهیات , مددکاری اجتماعی و…
هریک از شرایط عمومی و اختصاصی ذکر شده برای تایید صلاحیت فرد به عنوان موسس ضروری بوده و فردی که میخواهد موسس یک مهد کودک باشد باید مشمول شرایط ذکر شده باشد .
مراحل راه اندازی مهدکودک
اطلاع کافی از مسیر و نقشه راه تاسیس مهد کودک ، کمک بسزایی به فرد موسس کرده و فرد میتواند با اطلاع کامل از موضوع در این مسیر با موفقیت بیشتری روبرو شود .مراحل انجام کارهای تاسیس و اخذ مجوز ها و مراحل اداری لازم به صورت زیر است :
کسب پروانه مهدکودک:
برای کسب پروانه فعالیت , فرد باید حتما دوره های اموزشی مربوط به حوزه خود را تحت نظر سازمان بهزیستی گذرانده و از این دوره با سربلندی بیرون بیاید. در غیر این صورت پروانه فعالیت قانونی به او داده نمیشود .
کسب موافقت نامه :
بعد از گذراندن دوره های اموزشی مربوطه , تایید صلاحیت فرد توسط کمیسیون مربوطه انجام میشود و یک موافقت نامه یک ساله به او داده میشود . در این دوره یکساله فرد باید مراحلی که از قبل برای او تایین کرده اند را پشت سر گذاشته و باید در همین فاصله زمانی اقدامات لازم را جهت فراهم کردن بستری مناسب برای تاسیس مهد کودک خود انجام دهد .
انتخاب حوزه فعالیتی خود :
ضروری است قبل از اخذ مجوز های لازم ، فرد حوزه فعالیتی خود را مشخص کرده و مطابق آن اقدامات بعدی را انجام دهد .
در ادامه به برخی حوزه های مختلف در این زمینه اشاره میگردد :
- مهد قرانی
- مهد دو زبانه
- روستا مهد
- ادینه مهد
- مهد شبانه روزی
- مهد کودک سیار
- و . . .
در نظر داشته باشید راهنمای تاسیس خانه بازی کودک در مطلبی جداگانه در سایت بازی آفرین توضیح داده شده است.
هزینه های راه اندازی مهدکودک
هزینه های اجرایی تاسیس مهد کودک به چند بخش تقسیم میشود .
هزینه های مکانی :
قبل از هر چیز باید محل و مکان تاسیس مهد کودک تایین شود و اقدام به خرید ، رهن یا اجاره آن مکان کرد . این اقدام دارای پیامد های مثبت و منفی زیادی با توجه به محله انتخاب شده , میزان فضا ، متراژ و… است .
هزینه تجهیزات
بعد از مکان مهم ترین مورد خرید و تهیه تجهیزات مهدکودک است که باید بر طبق یک استاندارد و میزان مشخص شده ای برای مهد کودک تهیه شود . این تجهیزات عمدتا وسایل بازی مثل تاب و سرسره کودک , الاکلنگ , استخر توپ ، کفپوش، سرسره بادی، دیوارپوش، مجموعه بازی پارکی ، انواع راکر و تکان دهنده، ترامپولین کودک ، ست اسباب بازی مشاغل و … و همچنین طراحی دکوراسیون مهدکودک را شامل میشوند . در خصوص تجهیزات لازم ، در ادامه توضیح خواهیم داد .
هزینه مربیان
یکی دیگر از موارد مهم در تاسیس مهد کودک انتخاب و هزینه های مربوط به مدرسین و مربیان مهد کودک بوده که باید مطابق با حوزه فعالیتی مهد کودک انجام شود .
پتانسیل درامدی یک مهد کودک چقدر است ؟
راه اندازی مهدکودک یک فعالیت اقتصادی و مهدکودک ها از منظر اقتصادی بنگاه هایی اقتصادی و نوعی از کسب و کار هستند. اگر به فکر تاسیس مهدکودک هستید حتما به این فکر کرده اید که بتوانید تخمینی از میزان درامدزایی یک مهدکودک داشته باشید. برای محاسبه پتانسیل درآمدی مهدکودک باید نکات مختلفی را در نظر گرفت. عوامل مختلفی بر روی درامد یک مهد کودک تاثیر گذار است. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد
موقعیت جغرافیایی
می توان گفت یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در میزان درامد مهد کودک ، موقعیت جغرافیایی مهد کودک میباشد .
تراکم جمعیت
از جمله عوامل دیگر تاثیر گذار دراین زمینه ، تراکم جمعیتی و سطح دسترسی خانواده ها به مهد کودک میباشد.
موقعیت اجتماعی
قطعا تمکن مالی خانواده ها و افراد ساکن در آن منطقه نقش بسزایی بر میزان درامد یک مهد کودک دارد .
امکانات و تجهیزات
یکی دیگر از عوامل موثر در درامد مهد کودک ، داشتن تجهیزات و امکانات رفاهی ( وسایل بازی و تفریح ، امکانات اموزشی و… ) مناسب جهت ارائه خدمات به کودکان می باشد .
تجهیزات و امکانات لازم برای تاسیس
تجهیزات و امکانات ضروری بر طبق استاندارد های مصوب در زمینه تجهیز مهد کودک ها عبارتند از :
- وسایل ورزشی و تفریحی (تاب ، سرسره و الاکلنگ)
- کمد های شخصی کودکان
- سالن غذا خوری
- اتاق استراحت
- اتاق بازی و سرگرمی
- دکوراسیون داخلی مناسب کودکان
- کارگاه های اموزشی و مهارتی
موارد ذکر شده جزو حداقل تجهیزات لازم بوده و در صورت وجود توانایی و تمایل لازم ، میتوان تجهیزات و ویژگی های مهد کودک را افزایش داد تا هم درامد بیشتری حاصل شود و هم متقاضیان بیشتری برای ثبت نام در مهد کودک وجود داشته باشند .
نحوه ایمن سازی مهد کودک :
نکاتی درباره ایمن سازی مهد کودک ها وجود دارد که حتما باید از انها مطلع شوید و اقدامات لازم را جهت اجرای آنها در مهد کودک خود انجام دهید. برای اطلاعات بیشتر مطلب ایمنی کودکان در هنگام بازی در مهدکودک را مطالعه فرمایید.
در ادامه به برسی مهم ترین نکات میپردازیم :
اگر مهد کودک واقع در واحدی اپارتمانی جز همکف و یا دارای چند طبقه باشد ، حتما باید تمام پنجره های موجو در واحد دارای حفاظ میله ای باشند تا از سقوط کودکان جلوگیری شود .
- وسایل اشپزخانه مهد کودک از جمله لباس شویی ست مشاغل ، فر ، ظرفشویی و کابینت ها نباید دارای سطوح و لبه های تیز باشند تا از به وجود امدن هرگونه جراحت کودکان یه وسیله لمس جلوگیری شود .
- در صورتی که واحد از سرامیک ها و یا کف پوش های مدرن تشکیل شده باشد ، باید حتما در بخش های مختلف برای پوشش سطوح لیز از کفپوش فومی تاتامی مهدکودک استفاده شود تا از هرگونه اسیب وارده از طریق لیز خوردن و افتادن کودکان جلوگیری شود .
- درون محل های بازی کودکان به هیچ عنوان نباید از دکوری ها و وسایل قابل برداشتن استفاده شود ، زیرا خطر افتادن اشیا توسط کودکان با برخورد و شیطنت وجود دارد .
- تمام وسایل بازی ازجمله الاکلنگ ، تاب و سرسره باید کاملا ایمن و استاندارد باشند تا از وقوع هرگونه اتفاق و خطرات احتمالی جلوگیری شود .
- حتما باید دیوارها با دیوارپوش مهدکودک استاندارد پوشانده و ایمن شوند.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیک تا مراحل تاسیس مهدکودک ، مجوز های لازم ، ایمن سازی ، تجهیزات مورد نظر ، هزینه ها و درامد های تاسیس مهد کودک را به طور کامل خدمت شما عزیزان توضیح دهیم تا اگر شما قصد تاسیس یک مهده کودک را داشته و یا حتی اگر متقاضی ثبت نام در یک مهد کودک هستید ، با اشراف کامل بر این موضوعات اقدامات لازم را انجام داده تا بتوانید در امور مربوطه به بهترین شکل عمل کنید .
تشکر از وقتی که برای مطالعه این مقاله اختصاص دادید . برای مشاوره درباره راه اندازی و تجهیز مهدکودک و راه اندازی خانه بازی با مشاورین بازی آفرین تماس حاصل فرمایید.